הסיפור של ממוקדות
נעים להכיר, נועה ואורית.
שתי נשות טיפול, שני מוחות סקרניים, שתי הפרעות קשב ומסע משותף מרתק, שהוליד את ממוקדות.
שתי תובנות עיקריות הובילו אותנו בתהליך: האחת היא, שאנחנו וההפרעה משתנים כל הזמן - מה שעבד לנו פעם לא תמיד עובד או מספיק לנו היום. לכן, אנחנו זקוקים ליכולת לחשוב מחדש על הצרכים והמענים הנכונים לנו. השנייה היא, שהפתרונות נמצאים קודם כל בהבנת האופן בו ההפרעה מתבטאת אצל כל אחד ואחת, במצבים שונים. כך שבמקום להתאמץ ליישם כלים שלא מתאימים לנו, מתוך הרגל או כי "ככה עושים", נלמד להתאים את הכלים הנכונים עבורנו. וחשוב לא פחות - למידה של החוזקות שלנו ושל הרגעים בהם ההפרעה פחות משתלטת, תאפשר לנו להשתמש גם בה ככלי אפקטיבי ויצירתי לניהול ההפרעה.
אנחנו נשים עם הפרעת קשב, ולכן מכירות היטב את החוויה הזו שיש לך ביד רעיון מעולה, אבל הוא נשאר במגירת הרעיונות בגלל הקשיים או הפחדים. והחלטנו שהפעם לא ניתן לזה לקרות. למגירה אנחנו כבר לא נחזור! לשותפות הזו יש חיים ודרייב משלה, בכל פעם שאנחנו רואות בעיניים של מישהי או מישהו אסימון שנופל, או את ההקלה מהמפגש עם שותפות לדרך, אנחנו מתמלאות מחדש.
לכל אחת מאיתנו, בנפרד, נפל האסימון ש"יש לי הפרעת קשב" רק אחרי גיל 30. עבור שתינו זה היה רגע מכונן, ששפך אור חדש על היומיום ועל העבר, והביא למסע משנה חיים של גילוי, הבנה ולמידה עצמית.
קראנו במרץ על ADHD וחיפשנו כלים וטקטיקות שיעזרו לנו להתמודד עם היומיום. חקרנו, כל אחת, את ההפרעה שלה, איך היא מתנהגת ומה קורה מסביב שמגביר ומחליש אותה.
כשנפגשנו, התחלנו לדבר על התהליך שעברנו. הבנו שאנחנו שייכות לדור הנשים שהתפספסו, שלא אובחנו, שלא הבינו "למה אני כזאת"... שאנחנו ממש לא לבד! וגילינו את המחקר החדש והמתפתח על ההתמודדות של מבוגרים ומבוגרות עם ADHD.
השיחות שלנו יצרו חברות אמיתית וכנה, ושותפות מקצועית מיוחדת. כל אחת הביאה לשולחן את הנסיון והידע שלה בליווי וטיפול, בפרטני ובקבוצתי, ויחד פיתחנו פיתחנו מודל שמותאם באמת להתמודדות עם הפרעת קשב בחיים הבוגרים.
כששתי מופרעות קשב נפגשו
מלווה אנשים בתהליכי שינוי, מנהלת קריירה, זוגיות ומשפחה וכן, חיה בשלום (בד"כ) עם הפרעת הקשב שלי. למרות שהיא הייתה איתי כל חיי, רק בגיל 32 היא קיבלה שם ומקום. הבנתי שאני צריכה לקחת בחזרה את השליטה בחיי ומאז אני במסע של למידה וגילוי עצמי, ואני שמחה ללוות אתכן.ם במסע האישי שלכן.
החיים עם הפרעת קשב מביאים איתם אתגרים בתפקוד, אבל גם יוצרים משקעים ודפוסים באופן שבו אנחנו תופסים את עצמנו. בליווי שלי אני נעה בין שני צדדים אלו. אבל עיקר התפקיד שלי הוא לעזור לך למצוא את הדרכים והשיטות הנכונות עבורך בתוך היומיום. זה מסע משותף, מסקרן וממלא.
אני מאמינה גדולה באפשרות לצמיחה מתוך ישיבה יחד עם מי שדומה לי , ובאותו הזמן שונה ממני. שוב ושוב נוכחת לגלות כמה עוצמה יש בקבוצה, וכמה כוח יש במפגש בין אישי. אשמח לבדוק איתך מה המרחב הנכון לך- קבוצתי, פרטני, או שילוב של שניהם.
בעלת תואר שני לעבודה סוציאלית ,התמחות קלינית.
בוגרת לימודי הנחיית קבוצות בסמינר הקיבוצים.
בוגרת קורס של 'אשלים - ג'וינט' להכנת צעירים לחיים עצמאיים.
בעלת ניסיון של מעל עשור בהנחיית קבוצות ופיתוח תוכניות עבור עמותות חברתיות (על"ם, רעים, בעצמי ועוד), ובעבודה קבוצתית ופרטנית עם אוכלוסיות מגוונות.
נועה שי
עו"ס MSW, מנחת קבוצות, מטפלת ומלווה אישית להפרעות קשב והכוון תעסוקתי
ליצירת קשר עם נועה:
050-9099844
אורית גוטמן
מאמנת CBT להפרעות קשב ופיתוח כישורי למידה,
בשילוב עם 'שיטת רביב'
ליצירת קשר עם אורית:
054-4511786
גילוי הפרעת הקשב שלי באמצע החיים הוביל אותי לתחום הטיפול. היום אני חיה ונושמת את התחום וחוקרת באובססיביות שיטות לניהול החיים עם AD(H)D, מאמנת ילדים ומבוגרים בהתמודדות עם אתגרי הקשב והלמידה, ועובדת עם חולי אלצהיימר ודמנציה על חיזוק ושימור מיומנויות קוגניטיביות. משלבת עקרונות וכלים של פסיכומוטוריקה ומיינדפולנס בעבודתי, ומאמינה גדולה בגמישות של המוח.
מגיעה עם המון ידע, סל של כלים לניהול עצמי ואמונה שכולנו יכולות ויכולים למצוא את הפתרונות הנכונים עבורנו כדי לפוגג את הערפל ולהוביל את חיינו. לכל אחת.ד מאיתנו יש אתגרים שונים ודפוסי חשיבה ופעולה שהתעצבו מהחוויות עד כה. לכן אין דרך אחת נכונה שכולנו אמורים לצעוד בה. אני רוצה לפגוש אותך במקום שלך, להתבונן יחד על המצב, ולעזור לך למצוא את הדרך שנכונה לך.
בוגרת לימודי אימון קוגניטיבי-התנהגותי ל-ADHD בהדרכת ד"ר איריס ברכוז.
בוגרת קורס פסיכומוטוריקה ל-ADHD בהדרכת ד"ר פביאן ביטן.
בוגרת לימודי אימון בשיטת רביב ל-ADHD ופיתוח כישורי למידה, מכון רביב.
בוגרת קורס מיינדפולנס MBSR וקורסי מיינדפולנס לעבודה עם ילדים.